Malzemeler :
4 Su B. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Pirinç Unu
1 Yumurta Sarısı
1 Pk. Vanilya
1 Çorba K. Tereyağı
Kapamanın İç Harcı:
Ceviz
Tarçın
Üzeri İçin:
Hindistan Cevizi
Tabanı İçin:
Bisküvi
Hazırlanışı
Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartıyoruz. Ortadan ikiye böldüğümüz elmaları 1 çorba kaşığı şeker koyduğumuz suda pişiriyoruz. Bir başka tencerede süt, şeker, un, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını katıp karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz kremamızı. Bir tepsiye büskiveleri yerleştiriyoruz. Ceviz ve tarçını karıştırıp büsküvilerin ortasına yerleştiriyoruz. Üzerine pişirdiğimiz elmaları yerleştiriyoruz.
Kremamız ılıdıktan sonra elmaların üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis yapıyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder