Malzemeler :
2,5 Su B. Un
100 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
3 Çorba K. Pudra Şekeri
1 Çorba K. Yoğurt
1 Pk. Vanilya
Yarım Pk. Kabartma Tozu
İç Harcı İçin:
4 Havuç
1 Çay B. Toz Şeker
1 Tatlı K. Tarçın
Üzeri İçin:
Ceviz
Hazırlanışı:
Havucu rendeleyip bir tavanın içine alıyoruz. Üzerine biraz sıvıyağ döküyoruz. Ardından şekerini ilave edip karıştırıyoruz ve kavuruyoruz. İç harcı soğumaya bırakıyoruz.
Hamur için, yumurta, tereyağı, pudra şekeri, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve unu geniş bir kabın içerisine alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu 30 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. merdane yardımı ile altına yağlı kağıt serili bir şekilde tepsimiz büyüklüğünde dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
Üzerine havuçlu iç harcımızı koyuyuoruz ve tarçın serpiyoruz. Hamurumuzu rolu şeklinde sarıp 3 cm aralıklar kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize dizip üzerine bir ceviz yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder