Malzemeler :
3 Yufka
3 Çorba K. Tereyağı
3 Yumurta
3 Soğan
1 Pk. Mantar
2 Kırmızı Biber
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Haşhaş
Hazırlanışı
Soğan, mantar ve kırmızı biberleri doğruyoruz. Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tencerede doğradığımız sebzelerimiz kavuruyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Maydanozlarıda ince bir şekilde doğrayıp iç harcımıza ilave ediyoruz.
Baharatlarınıda katıp kavuruyoruz. Harcımız piştikten sonra yufkaları üçünü üst üsete serip erimiş tereyağı ile yağlıyoruz. Yufkamızı 6'ya bölüyoruz. Böldüğümüz parçalara iç harcımızdan koyup sarıyoruz. Bir tepsinin üzerine tel ızgara koyuyoruz. Sardığımız börekleri üzerine yerleştiriyoruz.
Üzerine soğuk su döküyoruz ve yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Yağlanmış bir tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Son olarakda haş haş serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder