10 Nisan 2011 Pazar

Etli Börek


Malzemeler :
3,5 Su B. Un
1 Pk. İnstant Maya
1 Çay B. Yoğurt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Tatlı K. Tuz
2 Çorba K. Sirke
Su
İç Harcı İçin:
3 Dilim Biftek
2 Soğan
2 Sivri Biber
1 Kırmızı Biber
Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
Haşhaş

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini geniş bir kabın içerisine katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Biber ve soğanları küçük bir şekilde doğruyoruz. Bifteklerimizi kuş başı şeklinde doğruyoruz. bir tavaya biraz sıvıyağ katıyoruz. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurup sebzeleri katıyoruz. Sebzeler kavrulurken etimizi katıyoruz. Baharatlarıda katıp pişiriyoruz.

Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıyoruz. Merdane ile el büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına harcımızdan koyup rulo şeklinde uclarını inceltirek yuvarlıyoruz ve yarım ay şeklinde yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı serip haşhaş döküyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: