16 Nisan 2011 Cumartesi

Çilekli Vanilyalı Sütlaç


Malzemeler :
6 Su B. Süt
1 Çay B. Pirinç
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Pk. Vanilya
1 Yumurta Sarısı
3 Çorba K. Mısır Nişastası
1 Kase Çilek
Hazırlanışı:
Süt, haşlanmış pirinç, şeker, vanilyayı bir tencerenin içine koyup karıştırıyoruz. Başka bir kapta nişasta ve yumurtsa sarısını karıştırıp yavaş tavaş tencereye ilave ediyoruz kıvamını alana kadar. Pişen sütlacımızı tabaklara paylaştırıyoruz.

Çilekleri küp küp doğrayıp sütlaçların üzerine yerleştiriyoruz. Sütlaç tabaklarını fırın tepsisine yerleştirip tepsinin içine soğuk su döküyoruz yarısına kadar. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: