Malzemeler :
3 Yufka
2 Su B. Ceviz
3 Çorba K. Tereyağı
Üzeri İçin:
Kaymak
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Yufkalarımızı açıp erimiş tereyağı ile yağlıyoruz. Üzerine cevizi serpiyoruz. Önce alt kenarı sonra yan kenarları mektup şeklinde içe katlayıp rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarıyoruz. Bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
Fırın tepsisine ya da borcama yan şekilde yerleştiriyoruz. Tepsiye yerleştirdiğimiz tatlımızın üzerine biraz daha tereyağ sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarna akadar pişiriyoruz.
Bir tencerede şerbet malzemelerini koyup pişiriyoruz. Şerbeti ılımaya bırakıyoruz. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Sarmalar şerbetini çektikten sonra üzerini kaymak ve antep fıstığı ile süsleyip servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder