Malzemeler :
1 Lt. Süt
5 Çorba K. İrmik
1 Çorba K. Nişasta
1 Çay B. Toz Badem
1 Su B. Toz Şeker
1 Pk. Vanilya
1 Çorba K. Tereyağı
Üzeri İçin:
Çilek
1 Poşet Toz Şanti
1 Su B. Süt
Hazırlanışı:
Sütü ve şekeri bir tencerenin içine alıyoruz. İyice karıştırıp diğer malzemeleride ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.
Üzerine süt ile çırpılmış şantiyi sürüyoruz. Şantinin üzerini çilek ve antep fıstığı ile süslüyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder