9 Nisan 2011 Cumartesi

Çerçeveli Peynirli Börek


Malzemeler :
4 Su B. Un
1 Pk. İnstant Maya
3 Çorba K. Zeytinyağı
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
150 Gr. Beyaz Peynir
150 Gr. Örgü Peyniri
1 Yumurta Akı
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyup karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.

İç harcı için, peynirler ile yumurta akını karıştırıyoruz. Hamurumuzun 3/1 ini tabanını için, geri kalan kısmınıda 2'ye ayırarak üzerini kapatmak için kullanıyoruz. Biraz un yardımıyla taban için ayırdığımız unu merdane yardımıyla açıyoruz.

Açtığımız hamuru yağlanmış tepsimizin tabanına yerleştiriyoruz. Üzerine iç harcımızı seriyoruz. Üzerine açtığımız diğer hamuru koyuyoruz.İyice kapattıktan sonra, açtığımız diğer hamuru da üzerine kapatıyoruz.

Böreğimizin ortasını yuvarlak şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz kısmı elimizde rulo yapıp kestiğiiz yuvarlağın çevresine sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: