9 Nisan 2011 Cumartesi

Havuçlu Patates Püresi Çanağında Kuzu


Malzemeler :
400 Gr. Kuzu Eti
1 Kase Şitaki Mantarı
1 Soğan
2 Yeşil Biber
2 Kırmızı Biber
2 Domates
1 Tutam Taze Sarımsak
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
Fındık Yağı
1 Tatlı K. Tane Karabiber
Defne Yaprağı
Püresi İçin:
2 Haşlanmış Patates
2 Havuç
2 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Süt
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu etimizi kuşbaşı doğrayıp biraz fındık yağı veya sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Soğan, mantar, domates, sarımsak yeşil ve kırmızı biberi ince bir şekilde doğruyoruz. Soğanları etimize katıyoruz. Mantarları da ekliyoruz, üzerine salçalarımızı katıyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.

Diğer malzemelerimizide ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Püresi için, haşlanmış patatesleri eziyoruz. Havucu rendenin küçük kısmıyla rendeleyip çok az bir sıvıyağ ile kavuruyoruz.

Ezilmiş patates, sotelenmiş havuç, tereyağı, süt ve baharatları katıp karıştırıyoruz. Servis tabağına püremizi yerleştiriyoruz. Ortasını biraz açıp kavurmuş olduğumuz etimizi ortasına koyuyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: