22 Aralık 2010 Çarşamba

Özbek Pilavı


Malzemeler :
     1 soğan
     300gr kırmızı et
     3 havuç
     2 su b. pirinç
     1 çorba k. tereyağı

     sıvıyağ
     tuz, karabiber
     su 
Hazırlanışı :Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alın.Üzerine 300 gr küp kesilmiş kuzu etlerini alın.Etler suyunu çekince üzerine küp kesilmiş soğanı ve jülyen kesilmiş havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip.Pirincin üzerine tuz,karabiber ve su ilave edin.
Tencerede en altta etler,üzerinde sebzeler ,üzerinede pirinç olacak şekilde pişirin.Pilav piştikten sonra servis tabağına ters çevirip Özbek  pilavını servis edin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: