22 Aralık 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Bulgur Pilavı


Malzemeler :         
       2,5 su b. iri bulgur
       2 patlıcan
       1 soğan
       1 çorba k. domates salçası
       1 çorba k. biber salçası

       1 su b. et suyu
       1 çorba k. tereyağı
       1 tutam maydanoz
       sıvıyağ
       tuz
       su
Hazırlanışı :  1 adet soğanı küp kesin.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Üzerine soğanı ilave edin ve sooğanı kavurun.Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.Üzerine 2.5 subardağı bulguru ilave edin.Üzerine 1 su bardağı et suyu ve sıcak su  ilave edin ve bulgur pilavını pişirin.
2 adet patlıcanı alacalı soyun.Patlıcanları küp olarak kesin.sıvıyağda küp patlıcanları kızatın.1 tutam maydanozu ince olarak kesin.Pişen bulgurun üzerine maydanozu ilave edin ve karıştırın.Servis tabağına bulgur pilavını alın.Üzerine kızarttğınız patlıcanları ilave edip servis edin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: