22 Aralık 2010 Çarşamba

Örgülü Pilav


Malzemeler :
     5 yaprak milföy hamuru
     2 su b. pirinç
     1 su b. bezelye
     1 tavuk göğsü
     1 tutam dere otu


     sıvıyağ
     tavuk suyu
     tuz
     karabiber

Hazırlanışı :1 tavuk göğsünü haşlayın.Haşlandıktan sonra tavuk etini kesin. Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine pirinci ilave edip kavurun.Pirinç kavrulduktan sonra üzerine tuz ve tavuk etlerini ilave edin.Üzerine tavuk suyu ilave edin.Tavuk suyu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı bezelye ilave edip pilavı pişirin.
5 yaprak milföyün 1 adedi   yuvarlak kalıpla yuvarlak şekil kesin. Kek kalıbının margarin ile yağlayın.Kek kalıbının  zeminine yuvarlak mikföyü yerleştirin.Diğer kalan 3 adet milföyü uzun şeritler kesip kek kalıbın kenarlarına dizin.Pilav piştikten sonra üzerine ince kıyılmış dereoru ilave edin.Pilavı kek kalıbının içine boşaltın.Pilavın üzerine 1 adet milföy ile kapatın.
Örgülü pilavı önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Örgülü pilav piştikten sonra kek kalbını ters çevirip servis tabağına alın.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: