22 Aralık 2010 Çarşamba

Kış Meftunesi


Malzemeler :   
       125 Gr. Kıyma
       1 Soğan
       5 Diş Sarımsak
       Biber Kurusu
       Domates Kurusu

       Patlıcan Kurusu
       Fasulye Kurusu
       Kabak Kurusu
       Zeytinyağı
       Tuz
       Karabiber
       Su
Hazırlanışı:Tencereye sıvıyağı ve doğranmış soğanı koyup kavurun. Ardından kıymayı ve tuzu da ekleyip kavurmaya devam edin. Biraz maydanoz, birer kaşık domates ve biber salçası koyarak kavurun.
Daha sonra ısladığınız kabak, biber, patlıcan, fasulye ve domates kurusunu da ekleyin.
Biraz daha karıştırıp suyunu koyarak pişmeye bırakın.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: