22 Aralık 2010 Çarşamba

Köfte Çanağında Beşamelli Brokoli


Malzemeler :     
         350 gr. kıyma
         1 yumurta
         1 soğan
         1 tutam maydanoz
         Galeta unu

         Tuz, karabiber
Üzeri İçin:         Brokoli
         Kaşar peyniri
Beşamel Sosu İçin:         1.5 su b.süt
         1 çorba k. söke un
         Sıvıyağ
         Sade organik karabiber
         Muskat,  Tuz
Hazırlanışı:Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, tuz, karabiber ve galeta ununu alarak köfteyi yoğurun. Hazırladığınız köftelere çanak şekli verin.
Tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmuş 180 derecede yarı kıvamda pişirin. Haşlanmış brokolileri köftelerin içine yerleştirin.
Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütü ekleyerek çırpın. Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pişen beşamel sosu brokolilerin üzerini tamamen kaplamayacak şekilde dökün.
En son üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: