27 Aralık 2010 Pazartesi

Ispanaklı Mantarlı Levrek Dolması

Malzemeler :
2 Karadeniz Levreği
1 Demet Ispanak
1 Kase Taze Mantar
3 Közlenmiş Biber
2 Diş Sarımsak
Tuz,Karabiber,Sıvıyağ
Servisi İçin:
Kuzu Kulağı
Marul
Taze Soğan
Çeri Domates
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı :
Mantarları, sarımsakları ve közlenmiş biberleri küçük küçük doğrayın. Ispanakları doğrayın. Tavaya yağ koyup mantarı ve sarımsağı hafif kavurun. Közlenmiş biberi ve ıspanağı ilave edin.
Tuzunu, biberini atıp karıştırın. Fırın tepsisine asma yaprağı dizin. Yağ dökün. Balıkları temizleyip karnını açın. Tuzunu ve karabiberini atın. İç harcı balığın karnına doldurun ve tepsiye alın. Diğer balığa da aynı işlemi yapın.
Dilerseniz balığı koymadan önce 3 dal taze soğanı sıcak suya batırıp çıkarın. Tepsiye koyup balığı üzerine yerleştirerek balığa düğümler atabilirsiniz. Üzerlerine sıvıyağ dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Salata malzemelerini doğrayıp servis tabağına koyun ve balıkları üzerine yerleştirin.

Hiç yorum yok: