3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Çay B. Süt
1 Su B. Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Çay B. File Badem
6 Çorba K. Söke Un
Ananası İçin:
1 Ananas
1 Çay B. Toz Şeker
Hazırlanışı
Ananasın kabuklarını soyun ve içini çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Tavaya toz şekeri alın. Üzerine ananas ilave edin. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. Şekeri ilave edip iyice çırpın. Sıvıyağı ve sütü dökün. 6 çorba kaşığı kadar un ilave edin.
Karıştırdıktan sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve file bademi ekleyip tekrar karıştırın. Tavadaki ananasın yarısını karışıma ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. Pişen keki servis tabağına ters çevirin. Tavada kalan ananası da üzerine dökerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder