25 Aralık 2010 Cumartesi

Fıstıklı Kebap

Malzemeler :      
        300 Gr. Kuzu Satır Kıyması
        50 Gr. İç Yağı
        2 Çorba K. Yeşil Fıstık
        Tuz
        Karabiber
Garnitür İçin:      
        1 Kavanoz Közlenmiş Patlıcan
        1 Kavanoz Közlenmiş Kırmızı Biber
        1 Tutam Maydanoz
        3 Diş Sarımsak
        Zeytinyağı
        Tuz
        Karabiber
Hazırlanışı:Kuzu etini ve içyağını satırla ince ince kıyın. Elde ettiğiniz satır kıymasını geniş bir kaseye alın. İçine tuz, karabiber ve fıstık ekleyip iyice yoğurun. Şişlere geçirin.Garnitürü hazırlarken; közlenmiş patlıcanı ve kırmızı biberi doğrayın.
Maydanozu ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Karıştırma kabında hepsini karıştırın. Tuzunu karabiberini ve zeytinyağını da ilave edin.
Şişlere geçirdiğiniz etleri ızgarada pişirin. Servis tabağına önce garnitürü dökün. Üzerine pişen şişleri yerleştirin. Dilerseniz tabağın kenarlarını yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: