25 Aralık 2010 Cumartesi

Çökertme Kebabı

Malzemeler :
          400 Gr. Biftek
          4 Diş Sarımsak
          4 Domates
          4 Biber
        
          2 Patates
          1 Kase Yoğurt
          1 Tutam Maydanoz
          Sıvıyağ
          Tuz
          Karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve kürdan şeklinde rendeden geçirin. Sıvıyağda kızartın. Patatesler rendelenince hemen kararacağı için kızartacağınız kadar rendeleyin.
Biberleri ikiye bölüp içlerini boşaltın. İnce ince doğrayın. Domatesleri de ince ince dilimleyin. Biftekleri de incecik doğrayın ve az yağda kızartın.
Etler sulanmamalı. Adından etlerin üzerine biberleri ve domatesleri alıp karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri alın.
Üzerine tavadaki etli karışımı alın. Yoğurdu sarımsakla çırpın. Üzerlerine yoğurt dökün. Maydanozu doğrayın ve en üste serpin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: