25 Aralık 2010 Cumartesi

Manisa Kebabı


Malzemeler :
Krep İçin :
      
         2 su b.söke un
         3 yumurta
         1 su b.sıvıyağ
         2 su b.süt
         Tuz
İç Harcı İçin:       
         400 gr.kuzu eti
         2 soğan
         2 diş sarımsak
         2 defne yaprağı
         1 çorba k.domates salçası
         1 kase mantar
         Tuz
         Karabiber
         Sade organik taze kekik
         Su
Hazırlanışı:İç harcı için kuzu etini tencereye alarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Etler sulanıp tekrar suyunu çekmeye başlayınca üzerine soğan ve mantarı ekleyin.
Bir süre kavrulduktan sonra üzerine salça ve defne yaprağını da ekleyin. Krebi için yumurtaları karıştırma kabına alın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve unu alarak çırpın. Krepleri pişirdikten sonra tezgaha yayın. ÜZerine hazırladığınız iç harcı paylaştırarak kapatın. Fırın tepsisine dizerek üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyarak 180 derecede pişirin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: