25 Aralık 2010 Cumartesi

Ali Nazik

Malzemeler : 
   
6 Patlıcan
    300 Gr. Kıyma
    2 Soğan
    3 Diş Sarımsak
    1 Çorba K. Domates Salçası
    1 Tatlı K. Biber Salçası
    1 Çorba K. Tereyağı
    1 Kase Yoğurt
    Tuz
    Karabiber
Hazırlanışı :
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve doğrayın. Tavaya sıvıyağ ve tereyağı koyun. Soğanları ve sarımsakları doğrayıp, kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Biber salçasını, domates salçasını ve baharatlarını döküp kavurmaya devam edin.
Yoğurdu iyice çırpın. Servis tabağına önce doğranmış patlıcanı koyun. Üzerine yoğurdu dökün. Son olarak da kıymalı karışımı koyun. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: