22 Aralık 2010 Çarşamba

Divriği Pilavı


Malzemeler :
     3 su b.pirinç
     350 gr.kuzu eti
     3 soğan
     1 çay b.kuru üzüm
     1 çay b.badem

     1 su  b.haşlanmış nohut
     1 çorba k.tereyağı
     Sıvıyağ
     Tuz su
Hazırlanışı :
Bademleri sıvıyağ ve tereyağında kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine soğanı ekleyerek iyice kavurun. Daha sonra pirinci de ekleyerek bir süre kavurun. Sonrasında haşlanmış nohut ve üzümü de ekleyin.
Diğer tarafta eti bir başka tencerede kavurun. Biraz su vererek pişiriyoruz. Yarı kıvamda pişen etleri suyuyla beraber pilavın üzerine ilave edin.  Kapağı kapalı pişirin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: