Malzemeler :
3 su b. pirinç
250 gr. kuzu eti
2 soğan
1 su b. bezelye
2 çorba k. dolmalık fıstık
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tarçın
yeni bahar
tuz
su
Hazırlanışı :
Tencereye dolmalık fıstıkarı alın ve dolmalık fıstığı ve 2 çorba kaşığı ilave edip kavurun.Daha sonra tencereye 3 su bardağı pirinci ilave edip karıştırın.Dah sonra pirincin üzerine tuzunu,2 çorba kaşığı kuş üzümü tarçın,yenibaharı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı bezelyeyi ilave edin.
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 250 gr.kuzu etini ilave edip etleri kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik kesilmiş olan soğanı ilave edip et ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edip etleri pişirin.
Pilavın üzerine pişirdiğiniz et suyunu ilave edin.Daha sonra etleri ilave edin. Pilavın üzerine sıcak su ilave edip acem pilavını pişirin. Kek kalıbına acem pilavını boşaltın.Servis tabağına ters çevirip çeri domates ve maydanoz ile servis edin.
Oktay Usta
3 su b. pirinç
250 gr. kuzu eti
2 soğan
1 su b. bezelye
2 çorba k. dolmalık fıstık
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tarçın
yeni bahar
tuz
su
Hazırlanışı :
Tencereye dolmalık fıstıkarı alın ve dolmalık fıstığı ve 2 çorba kaşığı ilave edip kavurun.Daha sonra tencereye 3 su bardağı pirinci ilave edip karıştırın.Dah sonra pirincin üzerine tuzunu,2 çorba kaşığı kuş üzümü tarçın,yenibaharı ilave edin.Üzerine 1 su bardağı bezelyeyi ilave edin.
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 250 gr.kuzu etini ilave edip etleri kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik kesilmiş olan soğanı ilave edip et ile beraber kavurun.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edip etleri pişirin.
Pilavın üzerine pişirdiğiniz et suyunu ilave edin.Daha sonra etleri ilave edin. Pilavın üzerine sıcak su ilave edip acem pilavını pişirin. Kek kalıbına acem pilavını boşaltın.Servis tabağına ters çevirip çeri domates ve maydanoz ile servis edin.
Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder