14 Şubat 2024 Çarşamba

Sıvı Yağ İle Kalburabastı


Malzemeler:

2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 çay kaşığı karbonat

aldığı kadar un

İçi için:

ceviz

Şerbeti için:

4 su bardağı su

3, 5 su bardağı şeker

Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım şeker ve suyu bir tencereye alıp 20 dakika kaynatıyoruz. 

Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz (hamur dağılıyormuş gibi olabilir endişe etmeyin elimize alınca toparlanıyor)

hamurumuzu elimizde açıp arasına ceviz koyup kapatıyoruz, 180° kızarana pişiriyoruz.

Pişen tatlıları soğumaya bırakıyoruz.

Tatlıları soğuyan şerbetin içine atıyoruz biraz bekletip dikkatlice dağıtmadan alıp tepsiye koyuyoruz artan şerbeti üzerine koyuyoruz.

Tatlımız servise hazır.

Afiyet olsun

Kaynak: NefisYemekTarifleri

Hiç yorum yok: