Malzemeler:
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
İçi için:
ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3, 5 su bardağı şeker
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım şeker ve suyu bir tencereye alıp 20 dakika kaynatıyoruz.
Kaynayan şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri koyuyoruz yavaş yavaş un ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz (hamur dağılıyormuş gibi olabilir endişe etmeyin elimize alınca toparlanıyor)
hamurumuzu elimizde açıp arasına ceviz koyup kapatıyoruz, 180° kızarana pişiriyoruz.
Pişen tatlıları soğumaya bırakıyoruz.
Tatlıları soğuyan şerbetin içine atıyoruz biraz bekletip dikkatlice dağıtmadan alıp tepsiye koyuyoruz artan şerbeti üzerine koyuyoruz.
Tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun
Kaynak: NefisYemekTarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder