7 Şubat 2019 Perşembe

Tahinli Haşhaşlı Kek

Malzemeleri:
200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
200 gram pudra şekeri
3 yumurta
3,5 su bardağı un

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı haşhaş
3 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ince dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtaları bir kase içine kırarak pudra şekeriyle krema kıvamına gelene dek karıştırıyoruz. Daha sonra yarım saat kadar bu karışımın oda sıcaklığında kalmasını sağlayarak iyice özümsenmesini sağlıyoruz. Daha sonra yumuşamış olan margarini ve tahini de bu karışıma ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra da sütü, elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu da karışıma ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Son olarak ceviz haşhaşı da karışıma ekleyerek tahta bir kaşık yardımı ile kek hamuru kıvamına gelen dek karıştırın.

Tahinli haşhaşlı kek harcımızı margarin ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına dökerek daha sonra da 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanla yoklayabilirsiniz. Kürdanı keke batırıp çıkardığınızda kürdan temiz ise kekiniz pişmiş demektir. Daha sonra pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika kadar soğuması için bırakıyoruz. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartıp dilimliyoruz. Soğuduktan sonra da servis ediyoruz.

Hiç yorum yok: