Malzemeler:
1 kg turşuluk biber ( Balık biberi, kıl biber, körüklü kıl biber, top biber süs (çiçek) biberi vs. )
1 baş sarımsak
1 büyük su bardağı sirke
1 büyük su bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz
2 büyük su bardağı su
Yapılışı:
Büyükçe bir tencereye yağ, sirke, tuz ve su konulup karıştırılır. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. Bu sırada biberler harcı edilir. Yerken nasıl olmasını istiyorsanız o şekilde kesebilirsiniz kesme işi size kalmış. Küçük çiçek biberleri ve kıl biberlerin sadece saplarını kesiyorum sap ile turşu yapmıyorum yerken de çok iyi oluyor. Normal turşuluk kaba biberleri 2 ye veya 3 e bölebilirsiniz. Dilim dilim de yapabilirsiniz nasıl isterseniz sirkeli yağlı su kaynamaya başlayınca biberler konulur ve arada delikli kevgir kaşık ile alt üstü edilip karıştırılır, rengi sararınca kaşık ile süzdürülür ve biberler bir tepsiye alınır, soyulup hazır edilmiş sarımsaklar biberlerin üzerine dilimlenir ve harmanlanır. İsterseniz biraz maydanoz kıyıp koyabilirsiniz yada en son biberleri kavanoza koyunca üzerine birkaç dal maydanoz koyabilirsiniz
Ilındıktan sonra uygun kavanoza konulur ve ılınmış olan suyu da üzerine dökülüp kavanoz sıkıca kapatılarak buz dolabına kaldırılır
İster 1 gün sonra hemen yemeye başlayın, ister kışlık yapın dolapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder