1 paket sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kuru kayısı (Yumuşaması için 10 dk. sıcak suda bekletilmiş)
100 gr. kuru üzüm
150 gr. antep fıstığı
150 gr. fındık içi
1 paket etimek
Üzerine çilek reçeli
Yapılışı:
Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayıp yarım saat dolapta bekletin.
Kayısıları incecik doğrayıp, krem şantiye ekleyin.
Kuru üzüm, irice parçalanmış antep fıstığı ve fındıkları da ekleyin.
Etimekleri minik parçalara bölüp şantili karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Streç filmi düz bir zemin üzerine serin ve etimkeli karışımı boşaltın.Yuvarlak olacak şekilde yerleştirip,dondurucuda en az 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder