Malzemeler:
1 adet orta boy levrek balığı
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 adet kereviz sapı
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu
Terbiyesi için;
1 adet limon suyu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Levrek balığını ayıklayıp, temizledikten sonra kafa kısmını keselim. Balığın derisini yüzün, kılçığını çıkartalım ve her iki kısmından fileto balık parçaları çıkartalım.
Balığın fileto kısımlarını, kılçık ve kafa kısmı ile birlikte tencereye aktaralım. Soğuk suyu ekleyelim.
Kereviz sapı, kabuğunu soyduğumuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayalım.
Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktaralım. Son olarak zeytinyağını ekleyelim.
Kısacası lezzetli bir balık suyu elde etmek üzere; balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler ile özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatalım.
Haşlanan fileto balık parçalarını bir servis tabağına çıkartalım ve küçük parçalar halinde ayıralım. Lezzetini alan balık suyunu bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir hal elde edelim.
Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarının süzgeçten geçip, çorbaya karışmasına aldırmayalım.
Balık suyunu tencereye alalım.
Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştıralım. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktaralım.
Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığımız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder