Malzemeler:
Yarım kg pırasa
2 adet rende havuç
2 adet rende patates
4-5 dal kıyılmış maydanoz yaprağı
2-3 dal kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
1 çay bardağından 1-2 parmak eksik sıvı yağ ( küçük çay bardağı)
3-4 yemek kaşığı un (harcın yoğunluğuna göre siz ayarlayın)
1 paket kabartma tozu
1-2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarı siz de)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Pırasaları yıkayın ve pırasaları incecik halkalar halinde kıyın, pırasaları tavada sıvı yağ eşliğinde biraz öldürün, pırasalar tavada yumuşarken siz;
fırını 175-180 derecede ısıtmaya başlayın.
Çiğ halde ki patatesi ve havucu derin bir kaseye rendenin iri yeri ile rendeleyin tavada ki öldürdüğünüz pırasaları da bu karışıma ekleyerek hepsini harmanlayın…..maydanozu ve dereotunu ayıklayıp, yıkayıp incecik kıyarak bu kasenin içine ekleyin…yumurtaları,unu ve baharatları da bu karışıma ekleyin…hepsini güzelce karıştırın,harmanlayın.
Bu karışımı yağlanmış unlanmış küçük boy borcama yada tepsiye döşeyin…pişireceğiniz tepsiyi mutlaka yağlayın ve unlayın ki mücver pişince tepsiye yapışmasın…..fırına girmek için hazır olan tepside ki mücveri ısıtılmış 175-180 dereceli fırında güzelce pişirin.
Pişmiş hazır halde ki mücverinizi tezgahta bir 5-10 dakika kadar dinlendirin devamında mücverinizi dilim dilim yada kare kare kesin tabağa aldığınız ılık halde ki mücverinizi isterseniz bu şekilde sade olarak yada sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edilebilir.
Arzu eden mücvere 3-4 yemek kaşığı kadar kaşar yada beyaz peynir rendesi de ekleyebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder