18 Ekim 2016 Salı

Pırasalı Fırın Mücver

Malzemeler:
Yarım kg pırasa
2 adet rende havuç
2 adet rende patates
4-5 dal kıyılmış  maydanoz yaprağı
2-3 dal kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
1 çay bardağından 1-2 parmak eksik  sıvı yağ ( küçük çay bardağı)
3-4   yemek kaşığı un (harcın yoğunluğuna göre siz ayarlayın)
1 paket kabartma tozu
1-2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarı siz de)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
Pırasaları yıkayın ve pırasaları incecik halkalar halinde  kıyın, pırasaları tavada sıvı yağ eşliğinde biraz öldürün, pırasalar tavada yumuşarken siz;
fırını 175-180 derecede ısıtmaya başlayın.

Çiğ halde ki patatesi ve havucu derin bir kaseye rendenin iri yeri ile rendeleyin tavada ki öldürdüğünüz pırasaları da bu karışıma ekleyerek hepsini harmanlayın…..maydanozu ve dereotunu ayıklayıp, yıkayıp incecik  kıyarak bu kasenin içine  ekleyin…yumurtaları,unu ve baharatları da bu karışıma ekleyin…hepsini güzelce karıştırın,harmanlayın.

Bu karışımı yağlanmış unlanmış küçük boy borcama yada tepsiye döşeyin…pişireceğiniz tepsiyi mutlaka yağlayın ve unlayın ki mücver pişince tepsiye yapışmasın…..fırına girmek için hazır olan tepside ki  mücveri ısıtılmış 175-180 dereceli fırında güzelce  pişirin.

Pişmiş hazır halde ki mücverinizi tezgahta bir 5-10 dakika kadar dinlendirin devamında mücverinizi  dilim dilim yada kare kare  kesin tabağa aldığınız ılık halde ki mücverinizi isterseniz bu şekilde sade olarak  yada sarımsaklı yoğurt ile beraber servis edilebilir.
Arzu eden mücvere 3-4 yemek kaşığı kadar kaşar yada beyaz peynir rendesi de ekleyebilir

Hiç yorum yok: