13 Haziran 2015 Cumartesi

Nektarin Reçeli

Malzemeler
  • 1 kg. Tüysüz şeftali (Nektarin)
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
Tüysüz şeftali reçeli nasıl yapılır?
  • Akşamdan nektarinleri yıkayıp dilediğiniz boyda dilimleyim.
  • Üzerine şekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
  • Sabahleyin nektarin suyunu vermiş, şeker erimiş olacak.
  • Ocağın üzerine tencereyi koyup altını yakın.
  • Kaynamaya başlayınca, üzerinde biriken kefini alın ve kaynatmaya devam edin.
  • Kaynarken iri gözler olmaya başlayınca limon tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin ve soğuyunca ağzını kapatın.

Hiç yorum yok: