Malzemeler
- 1 kg. Tüysüz şeftali (Nektarin)
- 3 su bardağı şeker
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
Tüysüz şeftali reçeli nasıl yapılır?
- Akşamdan nektarinleri yıkayıp dilediğiniz boyda dilimleyim.
- Üzerine şekeri serpin ve tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar bekletin.
- Sabahleyin nektarin suyunu vermiş, şeker erimiş olacak.
- Ocağın üzerine tencereyi koyup altını yakın.
- Kaynamaya başlayınca, üzerinde biriken kefini alın ve kaynatmaya devam edin.
- Kaynarken iri gözler olmaya başlayınca limon tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar kaynatıp altını kapatın.
- Reçeli sıcakken kavanoza yerleştirin ve soğuyunca ağzını kapatın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder