2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su (2 bardağı et suyu olacak)
300 gr. kuşbaşı et
1 orta boy taze kabak
1 orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı iç badem
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Eti düdüklü tencerede haşlayıp suyunu süzün. Suyunu ayrı bir kaba alın.
Kabağı küp küp doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Yayvan bir pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Tereyağı eriyince eti, kabağı ve soğanı ilave edin. Kabaklar hafif yumuşayıncaya kadar, ortalama 5 dakika soteleyin. Haşlanmış nohutu ekleyin.
Pirinci üç kez ovalayarak yıkayıp ilave edin ve karıştırmadan malzemelerin üzerine yayın.
Önce tuzu serpin. Sonra 1,5 bardak içme suyu, 2 bardak et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Bademleri çok az yağda pembeleşene kadar kavurun.
Pilav piştikten sonra bademleri ekleyin. Pilavın üzerini örtüp en az yarım saat dinlendirin. Dinlenen pilavı ince uçlu bir kaşıkla karıştırıp servis edin.
Afiyet şifa olsun!
http://cahidejibek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder