6 Haziran 2015 Cumartesi

Limonlu Dondurma

Malzemeler
  • 5 su bardağı süt ve 1.5 su bardağı şekerden elde edilmiş süt reçeli
  • 200 ml.  1 kutu krema veya sütün üzerinde biriken aynı miktarda kaymak
  • 2 adet orta boy limon suyu ve kabukları
  • Limon suyunu bir su bardağına tamamlayacak kadar süt
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal (rengini sarartsın diye kullandım. Olmasa da olur)

Limonlu dondurma nasıl yapılır?
  • Süt reçelini BURADA olduğu gibi pişirip soğutun. Süt reçelinin kıvamı reçel suyu kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
  • Kutu kremayı veya kaymağı soğuk olarak mikserle kabarana kadar çırpın. Krem şanti kıvamına geldi mi çırpmayı bırakın.
  • Süt reçelinin içine 2 adet limon suyu, limon kabuklarının rendesi ve zerdeçali ekleyip mikserle karışana kadar çırpın.(2 adet limon suyunu bir su bardağına boşaltın. Üzerini tamamlayacak kadar süt ekleyin. Yani toplamda dondurmaya 1 su bardağı sıvı eklenmiş olacak.)
  • Bu karışımı kremanın üzerine koyup yeniden homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Karışımı istediğiniz bir kaba boşaltıp derin dondurucu veya buzluğa koyun.
  • Yaklaşık 6 saat sonra dondurmamız hazır. Bekleme aşamasında karıştırmaya gerek yok. Olduğu gibi donduracağız.

http://cahidejibek.com

Hiç yorum yok: