Malzemeler
- 5 su bardağı süt ve 1.5 su bardağı şekerden elde edilmiş süt reçeli
- 200 ml. 1 kutu krema veya sütün üzerinde biriken aynı miktarda kaymak
- 2 adet orta boy limon suyu ve kabukları
- Limon suyunu bir su bardağına tamamlayacak kadar süt
- Yarım çay kaşığı zerdeçal (rengini sarartsın diye kullandım. Olmasa da olur)
Limonlu dondurma nasıl yapılır?
- Süt reçelini BURADA olduğu gibi pişirip soğutun. Süt reçelinin kıvamı reçel suyu kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
- Kutu kremayı veya kaymağı soğuk olarak mikserle kabarana kadar çırpın. Krem şanti kıvamına geldi mi çırpmayı bırakın.
- Süt reçelinin içine 2 adet limon suyu, limon kabuklarının rendesi ve zerdeçali ekleyip mikserle karışana kadar çırpın.(2 adet limon suyunu bir su bardağına boşaltın. Üzerini tamamlayacak kadar süt ekleyin. Yani toplamda dondurmaya 1 su bardağı sıvı eklenmiş olacak.)
- Bu karışımı kremanın üzerine koyup yeniden homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Karışımı istediğiniz bir kaba boşaltıp derin dondurucu veya buzluğa koyun.
- Yaklaşık 6 saat sonra dondurmamız hazır. Bekleme aşamasında karıştırmaya gerek yok. Olduğu gibi donduracağız.
http://cahidejibek.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder