8 Haziran 2015 Pazartesi

Fırında Patatesli Omlet

Malzemeler:
3 adet irice patates
1 su bardağı beyaz peynir
Varsa 50 gr. kadar sucuk
Yarım demet maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Peynir az tuzluysa biraz tuz (Peynir tuzluysa ayrıca tuza gerek yok)
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğrayıp buharda haşlayın. (Ben hep böyle yapıyorum ama bütün halde haşlanıp daha sonra da doğranabilir)
Haşlanmış patatesler ılınınca içine rendelenmiş beyaz beynir, küçük doğranmış sucuk, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, pul biber, karabiberi ekleyip harmanlayın. Dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
Fırın tepsisine karışımı döküp yayın.
Ayrı bir yerde yumurta ve un ve çok az tuzu çırpıp patateslerin üzerine kaşıkla gezdirin.
Arzu ederseniz en üste rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.
200 derecelik fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet şifa olsun!

http://cahidejibek.com

Hiç yorum yok: