MALZEMELER:
2 bardak amerikan pirinci
3 bardak su
3 yemek kaşığı soya yağı
2 bardak kuru kayısı
1 yemek kaşığı safran
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın.
3 bardak su ilave edip, pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsin.
Kaynak: Haber7
2 bardak amerikan pirinci
3 bardak su
3 yemek kaşığı soya yağı
2 bardak kuru kayısı
1 yemek kaşığı safran
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın.
3 bardak su ilave edip, pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsin.
Kaynak: Haber7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder