4 Ocak 2013 Cuma

Kayısılı Kolay Pilav

MALZEMELER:
2 bardak amerikan pirinci
3 bardak su
3 yemek kaşığı soya yağı
2 bardak kuru kayısı
1 yemek kaşığı safran

tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Pirinci 20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Suyunu süzün ve kızgın yağda 10 dakika pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine 2 su bardağı kuru kayısı, 1 çorba kaşığı safran ve yeterince tuz ekleyip iyice karıştırın.

3 bardak su ilave edip, pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çektikten sonra ateşten indirip 20 dakika dinlenmeye bırakın. Karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsin.

Kaynak: Haber7

Hiç yorum yok: