26 Kasım 2012 Pazartesi

Sütlü Bulgur Pilavı

Malzemeler: 
1 adet soğan
2 adet salçalık kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 su bardağı pilavlık bulgur (ben 1,5 kullandım)
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Soğan ve biberleri yemeklik doğrayın.
Tencerede tereyağ ve sıvı yağı ısıtın, soğan ve biberleri ekleyip kavurun.
Bulguru ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
Süt ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberini ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin.
Suyu yeterli gelmezse su ilave edin.

Hiç yorum yok: