10 Ekim 2012 Çarşamba

Adapazarı Islama Köftesi


Malzemeler :
    yarım kg. dana kıyma
    1 kuru soğan
    kurutulmuş ekmek içi
    köfte baharı
    tuz

Islamak için:
    ince dilimlenmiş bayat ekmek

    kemiksuyu
    kırmızı biber
    sıvıyağ

Süslemek için:
    2 domates
    2 yeşil biber

Hazırlanışı :
Köfte malzemesi ile istediğiniz büyüklüklerde köfte hazırlayın. Diğer tarafta kemik suyu hazırlayın.İçine biraz sıvıyağ ve rengi kırmızı olacak şekilde toz kırmızı biber ve tuz ekleyin. Bayat ekmekleri bu suya batırıp bekletmeden alın. Köfteleri ve ekmekleri ızgarada pişirin. Domates ve biberleri de pişirdikten sonra en alta ekmekleri üzerine köfteleri ve en üstüne
de domates biberleri koyarak sıcak servis yapın. Hem bayat ekmekler değerlenmiş olacak. Hem de bereketli bir yemek ortaya çıkacak..

Hiç yorum yok: