Malzemeler :
1 Adet Alabalık
1 Adet Limon
2 Dal Fesleğen
3 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
30 Gr Eski Kaşar
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
50 Gr Brokoli
5 Adet Çeri Domates
Hazırlanışı :
Alabalıkları temizliyoruz. Fesleğen, dereotu, maydanoz ve sarımsağı doğrayıp karıştırma kabının içine alıyoruz.
Eski kaşarı içine rendeleyip harmanlıyoruz. Hazırladığımız karışımı balığın içine dolduruyoruz.
Soyulmuş patates ve havucu parizyen kaşıkla oyuyoruz. Geriye kalan kısımlarını doğrayıp kiremitin altına koyuyoruz. Limonu doğrayıp kiremetin tabanına yerleştiriyoruz.
İçini doldurduğumuz balıkları kiremite koyuyoruz. Brokoliyi temizleyip haşlıyoruz. Parizyen kaşıkla oyup yuvarlak olarak çıkarmış olduğumuz patates ve havucuda yarı kıvamda haşlıyoruz.
Yarı kıvamda haşlanmış sebzeleri sıvıyağ ile tavada soteliyoruz. Fırından çıkan balığın etrafına sotelenmiş sebzeler ve çeri domates ile süleyip servis ediyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder