12 Temmuz 2011 Salı

Kabak Pastası Salatası

Malzemeler :
1 Kg. Siyah Kabak
Yarım Kg. Süzme Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Su B. Fındık
1 Tutam Dereotu
3 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
Hazırlanışı:
3 kabağı ayırıp diğer kabakları soyup rendeliyoruz. Süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, fındık, doğranmış dereotu, küp küp doğranmış ekmek ve tuzu karıştırıyoruz.

Ayırdığımız kabakları soymadan uzun ve ince bir şekilde dilimliyoruz. Önce kaynar suya 1 dakika sokup ardından soğuk suya sokuyoruz. Ortası delik bir kalıba dilimlediğimiz kabakları diziyoruz.

Hazırladığımız yoğurtlu harcı koyuyoruz. Kabağın dışarıda kalan kısımlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Buzdolabında biraz dinlendirip ters çevirdikten sonra kalıbından çıkartıyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok: