Malzemeler :
250 Gr. Mantı
1 Çay B. Yeşil Mercimek
1 Kase Yoğurt
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Tereyağı
1 Su B. Etsuyu
1 Diş Sarımsak
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Mantılarımızı ve mercimeklerimizi haşlıyoruz. Bir tencerenin içine tereyağını eritiyoruz. Su ve et suyunu koyuyoruz. ve mercimeklerimizi koyuyoruz.
Pişerken un, yoğurt yarım bardak soğuk ve ardından sıcak suyu karıştırıyoruz. Çorbamıza ilave ediyoruz. Sarımsak ve tuzunuda ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra sos olarak tereyağ, nane ve kırmızıbiberi eritip çorbanın üzerine döküyoruz.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder