Malzemeler :
4 su b. un
1 paket yaş maya
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
alabildiği kadar ılık su
100 gr. mihaliç peyniri
Üzeri için:
Yumurta sarısı
süt
şeker
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Unumuzun üzerine mayayı,tuzu ve şekeri ekliyoruz. Sütü ve tereyağını da koyduktan sonra yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu elimizle biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üzerine kapatıp rulo yapıyoruz. Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği buruyoruz. Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz. üzerinin daha iyi kızarması için yumurta sarısı,sıvıyağ ve süt karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz. Mümkünse bu şekilde en az 2 saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
4 su b. un
1 paket yaş maya
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
1 tatlı k. tuz
1 çorba k. toz şeker
alabildiği kadar ılık su
100 gr. mihaliç peyniri
Üzeri için:
Yumurta sarısı
süt
şeker
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Unumuzun üzerine mayayı,tuzu ve şekeri ekliyoruz. Sütü ve tereyağını da koyduktan sonra yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesinden daha yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hamurumuzu elimizle biraz büyütüp ortasına rendelenmiş mihaliç peynirini koyup kenarlarını üzerine kapatıp rulo yapıyoruz. Rulonun tam ortasına bıçakla çentik atıp elimizle çevirerek ekmeği buruyoruz. Daha sonra fırına koyacağımız fırın kabına alıp mayalanmaya bırakıyoruz. üzerinin daha iyi kızarması için yumurta sarısı,sıvıyağ ve süt karışımını fırçayla ekmeğimizin üzerine sürüyoruz. Mümkünse bu şekilde en az 2 saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder