Malzemeler :
2 su b.un
2 su b.tam buğday unu
yarım p. yaşmaya
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
1 yumurta
1 çay b.süt
aldığı kadar ılık su
1 tutam dereotu
100 gr.tulum peyniri
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın. Ortasını açarak içine maya, süt ve yumurtayı ekleyerek ortadan itibaren karıştırmaya başlayın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Dilerseniz biraz da zeytinyağı ekleyin. Hamur karışınca üzerine tulum peynirini ve ince doğranmış dereotunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlayarak yağlanmış tepsiye alın. Elinizi yağlayarak üzerine biraz bastırıp yayın. Üzerinin yumuşak olması için biraz da süt sürün. Tırtıklı ekmek bıçağı ile üzerine çizikler atın. 180 derecede pişirin.
2 su b.un
2 su b.tam buğday unu
yarım p. yaşmaya
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
1 yumurta
1 çay b.süt
aldığı kadar ılık su
1 tutam dereotu
100 gr.tulum peyniri
Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabına alın. Ortasını açarak içine maya, süt ve yumurtayı ekleyerek ortadan itibaren karıştırmaya başlayın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Dilerseniz biraz da zeytinyağı ekleyin. Hamur karışınca üzerine tulum peynirini ve ince doğranmış dereotunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlayarak yağlanmış tepsiye alın. Elinizi yağlayarak üzerine biraz bastırıp yayın. Üzerinin yumuşak olması için biraz da süt sürün. Tırtıklı ekmek bıçağı ile üzerine çizikler atın. 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder