10 Şubat 2011 Perşembe

Islak Kek

Malzemeler : 
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. esmer toz şeker
2 su b. süt
1 su b. sıvıyağ
2 çorba k. kakao
100 gr. bitter çikolata
1 su b. ceviz alabildiği kadar un
Hazırlanışı : 
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Yumurtanı üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 subardağı esmer şekeri ilave edip mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 us bardğı sütü ilave edin.Sütünüzerine 2 çorb iaakaşığı kakao ilave edip mikserle çırpin.Daha sonra üzer,ne 1 su bardağı sıvıyağ işave edip mikserle çırpın.Bu karışmdan 2 su barağı ayırın. Daha sonra üzerine 3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ilave edip karıştırın.Islak keki fırın kabına alın. Önceden ısıtılmş olan 170 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ıslak keki kesin.Ayırdığınız sosu ıslak kekin üzerine dökün.Kek sosu iyice çeksin. 100 gr.bitter çikolatyı eritin.Eritlimiş bitter çikolatayı kekin üzerine sürün. 1 su bardağı cevizi fırında kızartın.Kekin üzerine ceviz leri ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok: