26 Ocak 2011 Çarşamba

Tavuklu Pay


Malzemeler :
1,5 Su B. Söke Un
1 Bütün Tavuk Göğsü
2 Yumurta
1 Su B. Kaşar Peyniri Rendesi
1 Soğan
1 Kırmızı Biber
2 Yeşil Biber
1 Kase Tane Mısır
Tuz
Karabiber
125 Gr. Margarin
Süt
Hazırlanışı:
Tavuğu haşlayın ve didin. Yumurtaları ve sütü (1 su bardağı kadar) karıştırma kabında çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Margarini tavada eritin ve doğranan sebzeleri içine katıp kavurun. Dilerseniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz.
Soğan ve biber kavrulduktan sonra mısırı, tuzunu ve karabiberini de ilave edin, biraz karıştırıp altını kapatın. Tavadaki malzemeleri de karıştırma kabına ekleyin ve hepsini karıştırın. Yağlanmış tart kalıbına döküp spatulayla düzleyin. Üzerine kaşar peynirini rendeleyin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: