Malzemeler :
2.5 su b.pirinç
2 çorba k.tereyağı
1 su b.et suyu
safran
su
tuz
Hazırlanışı :
Tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyerek iyice kavurun. Bu arada safranın üzerine biraz su koyarak renginin çıkmasını
sağlayın. Pirinç kavrulunca üzerine safranlı su, kemik suyu ve pilavı pişirecek kadar su verilerek tuzu ayarlandıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
2.5 su b.pirinç
2 çorba k.tereyağı
1 su b.et suyu
safran
su
tuz
Hazırlanışı :
Tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyerek iyice kavurun. Bu arada safranın üzerine biraz su koyarak renginin çıkmasını
sağlayın. Pirinç kavrulunca üzerine safranlı su, kemik suyu ve pilavı pişirecek kadar su verilerek tuzu ayarlandıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder