Malzemeler :
1 kg. hamsi
mısır unu
Pilavı için:
3 su b.pirinç
2 çorba k.kuş üzümü
2 çorba k.dolmalık fıstık
1 soğan
1 çorba k.tereyağı
maydanoz
dereotu
tuz
su
Hazırlanışı :
İlk olarak pilavını hazırlayın. Bunun için önce soğanı tereyağında kavurun. Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun. Sonrasında kuş üzümü ve tuz ekleyerek biraz daha kavurun.Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin. Suyunu çekince içine dere otunu da ekleyerek karıştırın. Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın. Pilavı içine döküp üsütünü de hamsi ile kaplayın. 180 derecede pişirin.
1 kg. hamsi
mısır unu
Pilavı için:
3 su b.pirinç
2 çorba k.kuş üzümü
2 çorba k.dolmalık fıstık
1 soğan
1 çorba k.tereyağı
maydanoz
dereotu
tuz
su
Hazırlanışı :
İlk olarak pilavını hazırlayın. Bunun için önce soğanı tereyağında kavurun. Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun. Sonrasında kuş üzümü ve tuz ekleyerek biraz daha kavurun.Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin. Suyunu çekince içine dere otunu da ekleyerek karıştırın. Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın. Pilavı içine döküp üsütünü de hamsi ile kaplayın. 180 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder