25 Aralık 2010 Cumartesi

Zeytinli Örgü Açma

Malzemeler:
        1 su b. süt
        1 su b. su
        1 çay b. zeytinyağı
        1p. yaşmaya
        1 yumurta
        1 çorba k. tozşeker

        1 tatlı k. tuz
        alabildiği kadar un
İç harcı için:
        siyah zeytin
        yeşil zeytin
        125 gr. margarin
Üzeri için: 
        1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alıni suda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin. karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın akını ve unu ekleyin. tozşekeri,tuzu da ekleyip yoğurun. hamuru yarım saat kadar dinlendirin. portakal büyüklüğünde bezeler koparın. bu hamurdan 6 beze hazırlanıyor. yumuşamış margarini hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın. daha sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirin. hamurları rulo yapın. her ruloyu elinizle iyice uzatın. daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. bu şekilde de yarım saat tepside dinlendirip 200 derecede pişirin. puf puf kocaman nefis açmalar yenmeye hazır...

Oktay Usta

Hiç yorum yok: