27 Aralık 2010 Pazartesi

Sucuklu Peynirli Tuzlu Kek

Malzemeler :          
        3 Yumurta
        1 Çay B. Yoğurt
        1 Çay B. Sıvıyağ
        1 Paket Kabartma Tozu
        Beyaz Peynir
        Kaşar Peyniri
        Tulum Peyniri

        Sucuk
        Közlenmiş Biber Püresi
        Maydanoz
        Alabildiği Kadar Söke Un
        Tuz
Hazırlanışı: Geniş bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine yoğurdu ve sıvıyağı döküp iyice çırpın. Sucuğu küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Peynirleri rendeleyin. Bu malzemeleri de karıştırma kabına ekleyin.
Az miktarda tuz atın. Kabartma tozunu, biber püresini ve 4 yemek kaşığı kadar unu ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Oktay Usta

Hiç yorum yok: