Malzemeler :
1 kg. 750 gr. mürdüm eriği
2 kg. toz şeker
2 limon
Hazırlanışı :
1 kg. 750 gr.mürdüm eriğinin çekirdeklerini çıkartın.Geniş bir tencereye mürdüm eriklerini alın. Eriklerin üzerine 2 kg.toz şekeri ilave edin.Yarım çay bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan reçelden biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Kıvamı yoğunlaşınca altını kapatmaya yakın limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Oktay Usta
1 kg. 750 gr. mürdüm eriği
2 kg. toz şeker
2 limon
Hazırlanışı :
1 kg. 750 gr.mürdüm eriğinin çekirdeklerini çıkartın.Geniş bir tencereye mürdüm eriklerini alın. Eriklerin üzerine 2 kg.toz şekeri ilave edin.Yarım çay bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayan reçelden biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Kıvamı yoğunlaşınca altını kapatmaya yakın limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyerek bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Oktay Usta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder