22 Aralık 2010 Çarşamba

Kıymalı Soslu Fırında Karnıbahar

Malzemeler :
    1 adet karnabahar
    2 soğan
    2 diş sarımsak
    150 gr. kıyma

    1 çorba k. salça
    Sıvıyağ

Sosu İçin:
    1 çorba k. söke un
    2 su b. süt
    Tuz, karabiber
    Muskat
    Sıvıyağ

Üzeri İçin:
    Kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın.
Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin. Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın.
Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın.Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı
yoğunlaşınca altını kapatın.
Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin. En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.

Oktay Usta

Hiç yorum yok: