28 Aralık 2010 Salı

Kiremitte Kaşarlı Fırın Köfte

Malzemeler :
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sosu İçin:
2 Çorba K. Biber Sos
2 Domates
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Kıymayı geniş bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Tuzunu, karabiberini ve kimyonunu ekleyip yoğurun. Kiremiti yağlayın. Köfte karışımını üzerine alın ve elinizle tamamına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Biber sosu, doğranmış domatesi, sarımsağı ve baharatları tavada karıştırıp sosu elde edin. Pişmesine yakın fırından alın üzerine kaşar peyniri rendeleyin. Kenarına domates sosu dökün. Kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Hiç yorum yok: