28 Aralık 2010 Salı

Akdeniz Soslu Köfte

Malzemeler :
300 Gr. Kıyma
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
5-6 Domates Kurusu
Tuz
Karabiber
1 Yumurta
Galeta Unu
Ceviz
Akdeniz Sosu:
1 Kereviz
1 Havuç
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
4 Domates
Sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Soğanları ve domates kurularını doğrayın. Tavaya sıvıyağı dökün ve soğanlarla domatesleri koyup kavurun. Sarımsağı da doğrayın ve ekleyin. Geniş bir kaseye kıymayı alın. Üzerine bir yumurta kırın. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ve dilerseniz biberini ekleyin.
Az kavrulmuş soğanlı domatesli karışımı da kaseye alın. Dövülmüş cevizi de ilave edin ve yoğurun. Galeta unuyla kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Köfteleri yuvarlayın ve yağda kızartın. Sosunu hazırlarken; soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya alın. Yağını döküp kavurun. Rendelenmiş havucu ve kerevizi ilave edin.
Domatesleri de doğrayıp son olarak tavaya ekleyin ve tuzunu atıp pişirin. Kızaran köfteleri sosun üzerine alın ve kapağını kapatıp biraz daha pişirin.

Hiç yorum yok: